BSG - Over BSG

Wat is het BSG?

Het BSG (voluit: het Brabants Studenten Gilde van Onze Lieve Vrouw) is een kleine maar actieve groep Brabanders die aan de Universiteit in Wageningen studeren. De vereniging heeft ongeveer 40 leden, zodat het spreekwoord "ons kent ons" wel op gaat.

>>>Schrijf je vrijblijvend in voor de mailinglijst!<<<

Kennis maken

De Brabantse gezelligheid staat bij ons erg hoog in het vaandel. Bij het BSG kan alles, maar hoeft niets. We doen dan ook niet aan ontgroening van onze aspirant leden, maar houden het gewoon leuk en organiseren jaarlijks een introavond en een geweldig introductieweekend medio oktober. Dit is natuurlijk voor aspiranten dé manier om kennis te maken met de vereniging. Waar kun je Brabanders immers beter leren kennen dan tijdens een heel weekend met zijn allen in Brabant. zie hier het programma van het BSG voor de eerste periode van het jaar:

Activiteiten

Alle activiteiten worden door talloze commissies georganiseerd. Zo is de introcie verantwoordelijk voor het introweekend. Het ICOO (Inter Cultureel Overleg Orgaan) is een commissie waar ook leden van de andere plaatselijke verenigingen in zitten (Friezen en tukkers). Het ICOO organiseert integratieborrels en een jaarlijkse zeskamp. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het jaarlijkse beugelen in het openluchtmuseum van Arnhem dat begin oktober wordt georganiseerd, de barbecue aan het einde van het jaar, bierproef-avonden zomaar tussendoor en de rikcompetitie met de rikbekeruitreiking tijdens de laatste ALV.

ALV

Bijna elke vier weken komen de meeste leden van de vereniging bijeen op de algemene ledenvergadering (ALV). Hier worden dan op een gezellige en licht chaotische wijze het reilen en zeilen van de vereniging besproken. Natuurlijk is er ook een bestuur, dat altijd druk in de weer is om alles in goede banen te leiden.

Landdagen

Het bestuur is ook verantwoordelijk voor de organisatie van de grootste jaarlijks terugkerende activiteit, de Landdagen, iets waar we best wel trots op zijn. De Landdagen zijn vier dagen die we ergens in een dorp in Brabant doorbrengen, eind maart of begin april. Tijdens deze dagen proberen we op een gezellige manier het hele dorp op zijn kop te zetten. Ook worden de aspiranten geïnaugureerd (lid gemaakt). Alle leden van het Gilde zijn dus in Brabant officieel lid geworden!